خدمات اینترنتی چیست؟ - مجموعه مقالات رایانه MOGHALAT COMPUTER
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 
مجموعه مقالات رایانه MOGHALAT COMPUTER
 
 
مصاحبت با شریران، شرّ نصیب [انسان] می کند، همان گونه که باد، بر اثر گذر از جای متعفّن، بد بو می شود . [امام علی علیه السلام] 
»» خدمات اینترنتی چیست؟

خدمات اینترنتی چیست؟
«خدمات اینترنتی» به خدماتی گفته می شود که بر بستر اینترنت ارائه می شود و هدف آن انجام سریع معاملات و عدم نیاز به حضور فیزیکی در محل بانک است.
با استفاده از یک خط اینترنت و یک دستگاه کامپیوتر هر شهروندی می تواند از این خدمات استفاده کند، اما این همه پیش نیازهای بانکداری اینترنتی نیست. امروزه بانک های ایرانی برای ارائه خدمات اینترنتی به شهروندان بسیار کند عمل می کنند.
انتقال وجه از طریق اینترنت بین حساب های بانک های مختلف موضوعی است که پس از ماه ها انتظارف ظاهرا از اول ماه مهر امسال ارائه شود. مشکل اما پیش از آنکه به موضوع ناهمخوانی حساب های اینترنتی بانک ها بازگردد به مسایل و مشکلات غیر اینترنتی بازمی گردد و ظاهرا در اینجا مساله اصلی میزان کارمزد دریافتی بانک ها بابت هر عملیات مطرح بوده است.
از سوی دیگر میزان خدمات اینترنتی بین بانک های دولتی و بانک های خصوصی فاصله عمیقی را در این بین نشان می دهد. بر اساس تحقیق های صورت گرفته و مقایسه بین سرویس های ارائه شده بین بانک ها به راحتی می توان دید که بانک های خصوصی در زمینه خدمات اینترنتی به مراتب از بانک های دولتی پیشروتر هستند و این در حالی است که مشتریان بیشتر و مراجعات افزون تر بانک های دولتی ایجاب می کرد آنها زودتر بسترهای خدمات اینترنتی را برای مشتریان خود فراهم کنند.
رویکرد کند بانک های دولتی همچنین نشان می دهد که میزان توسعه بانکداری اینترنتی میان این دسته از بانک ها نیز یکسان نیست. در حالی که برخی از بانک های دولتی طی ماه های اخیر تلاش های زیادی برای بهره گیری از خدمات اینترنتی انجام داده اند برخی از بانک های دولتی اساسا با خدمات اینترنتی بیگانه اند و صرفا به ارائه خدمات از طریق خودپردازها اکتفا کرده اند.


خصوصی ها اینترنتی تر از دولتی ها
روزنامه دنیای اقتصاد برای تهیه گزارش خدمات الکترونیکی بانک ها صرفا به تهیه خدمات اینترنتی بانک ها اکتفا کرده است، هر چند همین میزان نیز به وضوح نشان دهنده میزان توجه و اعتقاد هر بانک به این بخش است.
برای دریافت خدمات اینترنتی ارائه شده از سوی هر بانک ضمن تماس با بانک مزبور تلاش شده تا از مشتریان هر بانک نیز کیفیت خدمات ارائه شده مورد ارزیابی قرار گیرد، اما در نهایت به دلیل طولانی شدن گزارش صرفا به درج لیست خدمات و مقایسه بانک ها از این طریق اکتفا شده است.

شاید برای یک مقایسه از این دست، نوع نرم افزارها و سخت افزارهای موجود نیز می توانست نکته مهمی به حساب آید، اما دسترسی به این اطلاعات به سادگی ممکن نبود، هر چند به نظر می رسد در مجموع طیف بانک های خصوصی عمدتا شرایط سخت افزاری و نرم افزاری مناسب تری را ارائه می د هند که این موضوع هم سرعت و هم امنیت خدمات آنان را افزایش داده است.

روند بانکداری الکترونیکی درایران

در اواخر دهه 1360 بانک های کشور به اتوماسیون عملیات بانکی و رایانه ای کردن ارتباطات خود توجه ویژه ای نشان دادند. طرح جامع اتوماسیون بانکی نیز به عنوان یک الگو مورد بررسی قرار گرفت. حرکت به سوی بانکداری الکترونیکی در اوایل دهه 70 آغاز شد و پس از آن کارت های اعتباری، خودپردازها، سیستم های گویا، استفاده از تلفن، sms و ایمیل وارد خدمات نوین بانکی شد. سیستم شتاب یا شبکه تبادل اطلاعات بین بانکی نیز در سال 1381 ایجاد شد و مرحوم نوربخش رییس وقت بانک مرکزی نیز مجموعه مقررات حاکم برآن را به تصویب رساند.

شتاب با ایجاد ارتباط بین دستگاه های خودپرداز سه بانک صادرات، کشاورزی و توسعه صادرات آغاز به کار کرد و پس از آن دیگر بانک های دولتی و خصوصی نیز به این شبکه پیوستند.
طرح سیبا، سپهر، مهر، جام و یا بانکداری 24 ساعته یکی پس از دیگری با پیوستن به شبکه پرداخت یکپارچه، یک نظام هماهنگ برای پرداخت های خرد به وجود آوردند.

در کل می توان گفت اولین فعالیت درزمینه بانکداری الکترونیکی در کشور با صدورکارت و نصب دستگاه های خودپرداز (atm) آغاز شد، بعد ازآن خدمات الکترونیکی بانک ها ازراه های دیگرنظیرنصب پا یانه های فروش (pos)، پرداخت قبوض تلفنی، اینترنتی، تلفن همراه، ایمیل های بانکی و... نیز به مشتریان ارائه شد.
به گفته کارشناسان تمامی اقدام های انجام شده و یا دردست بررسی نواقص متعدد مربوط به خود را دارند.
دستگاه های خودپرداز و کارت های اعتباری که به عنوان اولین گام سیستم بانکی کشور ما در زمینه بانکداری الکترونیکی قلمداد می شوند، گره های زیادی از کار مردم نگشوده اند.
دستگاه های atm مطابق نیازهای امروزه طراحی نشده اند. البته این دستگاه ها در هر شبانه روز خارج از سرویس هستند.

خرابی دستگاه های خودپرداز گاهی اوقات باعث می شود یک فرد برای دریافت مقداری پول نقد به بیش از چند دستگاه خودپرداز مراجعه کند. در آن صورت هم احتمالا باید در صف طویلی که پشت دستگاه ایجاد شده منتظر نوبت بایستد. پرداخت حقوق ماهانه برخی کارمندان و بازنشستگان از طریق دستگاه های خودپرداز برای آنها بیشتر ایجاد مشکل کرده است.
استفاده از کارت های اعتباری در پایانه های فروش بسیار محدود است و اکثر افراد بعد از برداشت پول نقد از دستگاه خودپرداز به خرید می روند. عدم گسترش استفاده از دستگاه های کارت خوان در فروشگاه ها عملا فلسفه صدور کارت های اعتباری را بی اعتبار کرده است.
در این بین استفاده از خدمات اینترنتی به علت سرعت کم و قطع های مکرر فقط ظاهری و سطحی مانده است ومشکلات موجود در این راه باعث وجود بی اعتمادی در بین مردم شده است.
اکثر مردم ترجیح می دهند برای انجام عملیات بانکی مستقیم و حضوری به بانک مراجعه کنند چون به خدمات اینترنتی و تلفنی اطمینان ندارند. حتی پرداخت قبوض نیز با وجود تبلیغات گسترده خدمات تلفنی بیشتر از طریق حضوری انجام می شود. نقل و انتقالات پولی و یا دریافت وجوه سنگین هنوز از طریق دستگاه های خودپرداز امکان پذیر نیست.
این دستگاه ها در طول شبانه روز بیش از دویست هزار تومان پول نقد به مردم ارائه نمی دهند. طبق آمار هنوز60 درصد مراجعات مردم به بانک ها جهت دریافت پول نقد است.
در این میان مفاهیمی چون پول الکترونیکی که در بانکداری الکترونیکی نقش اصلی ایفا می کند، به طور کامل مهجور و ناشناخته باقی مانده است.

در حالی که کشورهای توسعه یافته مفهوم جدیدی از کیف پول (pocket money) را بر اساس پول الکترونیکی تعریف کرده اند و انقلابی در گردش ارزش و پول از طریق خطوط تلفن و امواج به وجود آورده اند.
مظهر اساسی پول الکترونیکی در کشور ما همان کارت های اعتباری است که مشکلات استفاده و بی اعتمادی نسبت به آن دیگرنیازبه گفتن ندارد.

استفاده ناقص و ناهمگون بانک های دولتی و خصوصی از ابزار و فناوری های مدرن ارتباطات، گرچه مشکلاتی را برای کاربران به وجود آورده است، اما امید می رود با ایجاد زیرساخت های مناسب و بسترسازی فرهنگی به همراه اعتماد و اطمینان از طریق برقرار کردن خطوط اینترنت پرسرعت و دایمی، حذف کردن پول نقد از معاملات رایج، افزایش دستگاه های کارت خوان و پایانه های فروش حرکت به سوی بانکداری الکترونیکی در کشور تسریع پیدا کند.

درحال حاضر بیش از 18 بانک خصوصی و دولتی در ایران فعالیت می کنند که ازاین تعداد تنها چندین بانک هستند که خدمات الکترونیکی آنها نسبت به سایر بانک ها کامل تر است.
البته در این میان می توان بانک هایی را دید که هنوز اقدامی در این حوزه انجام نداده اند و ارائه الکترونیکی خدمات خود را به آینده موکول کرده اند.
چندی است بحث داغ بانکداری الکترونیکی و ارایه خدمات بانکی از طریق اینترنت بر سر زبان ها افتاده و بانک ها و موسسات مالی هر کدام برای هر چه بهتر ارایه دادن این خدمات تلاش می کنند. اما در کنار این مسایل این سوال مطرح می شود که این بانک ها برای ترویج فرهنگ استفاده از این خدمات نیز راهی اندیشیده اند؟! آیا با چند تبلیغی که در رسانه ها هر از چند گاهی پخش می شود می توان اعتماد مردم را نسبت به این خدمات جلب کرد؟
از یک طرف برای یک مشتری که سال ها از خدمات بانکی به صورت سنتی بهره مند بوده است به هنگام مواجه شدن با این موضوع که پرداخت قبض به صورت اینترنتی و تلفنی است با یک سوال مواجه می شود که آیا این سرویس قابل اعتماد است یا چون بانکداری اینترنتی و تلفنبانک در ایران در اول راه است احتمال رخ دادن هر گونه خطا و اشتباهی در آن وجود دارد؟ و اینگونه سوالات فرد را به سمت استفاده از بانکداری سنتی سوق خواهد داد. از طرف دیگر مشتریان برای استفاده از این خدمات ناچار هستند اطلاعات محرمانه و شخصی خود نظیر نام کاربری، کلمه عبور و شماره حساب های بانکی خود را در اینترنت وارد کنند و اینجاست که بحث دامنه دار و جنجال برانگیز امنیت و privacy بروز می کند.
آیا به راستی تضمینی برای مردم وجود دارد و سیستم های بانکداری به اندازه کافی ایمن هستند؟
متخصصان در این حوزه همگی بر سر این موضوع اتفاق نظر دارند که هیچ گاه نمی توان گفت امنیت صد در صد وجود دارد و تنها می توان ضریب امنیت را بالا برد. البته ناگفته نماند که این مساله در تمام دنیا مورد توجه است و تنها منحصر به کشور ما نیست. به طور مثال یک کارشناس دانشگاه میشیگان دریافته است که سه چهارم از سایت های اینترنتی بانک هایی که وی در اواخر سال 2006 از آن ها بازدید کرده است، حداقل دارای یک باگ طراحی بوده که می توانسته کاربران را طعمه دزدان سایبر و ربایندگان هویت نماید و به دنبال این خبر نیز شرکت بیمه سپرده فدرال با ارایه یک دستورالعمل، از بانک ها خواسته است در مرحله login، از چندین سطح امنیتی استفاده کنند.
بنابر این در چنین حالتی لزوم فرهنگ سازی و توجه و دقت بیشتر به مقوله بانکداری الکترونیکی بیش از هر زمان دیگری احساس خواهد شد و شاید نیاز است جدی تر از گذشته به آن نگاه کنیم .
انک‌ها موظف به ارائه خدمات جدید بانکی شدند
معرفی خدمات نوین بانکی با صدور بخشنامه‌ای به همه بانک‌های کشور ابلاغ شده است و آنان موظف به ارائه خدمات جدید شدند.
به گزارش برنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با انتقاد از کم توجهی برخی بانک‌ها در معرفی وعرضه خدمات نوین بانکی به ویژه در عرصه بانکداری الکترونیک گفت:
کم‌توجهی به این موضوع علاوه‌بر تضییع حقوق شهروندان و اتلاف وقت و هزینه آنان سبب می‌شود بخشی از منابع کشور که برای تسریع و اجرای بهتر امور صرف زیرساخت‌ها شده است، بلا استفاده بماند و از این منظر نیز به کشور زیان وارد شود.
مهران شریفی با اشاره به اقدامات این بانک برای توسعه بانکداری الکترونیک گفت: برخی بانک‌ها بدون توجه به منافع کشور و اهداف درازمدت، اقدامات لازم را برای معرفی و عرضه خدمات بانکداری الکترونیک انجام نمی‌دهند.
وی ایجاد سامانه تسویه ناخالص آنی یا به اختصار ساتنا را از جمله زیرساخت‌های ایجاد شده در بانک مرکزی برای تسریع در انتقال پول از یک بانک به هر بانک دیگر در کشور اعم از دولتی و خصوصی اعلام کرد و افزود: باوجود ظرفیت‌های ایجاد شده هم اکنون کمتر از شش درصد انتقال وجوه از این طریق صورت می‌گیرد و بقیه از راه‌های سنتی که هم هزینه بر و هم زمان بر است، صورت می‌گیرد.
شریفی همچنین با انتقاد از نحوه اطلاع رسانی این خدمت جدید در بانک‌ها گفت: همه بانک‌ها اعم از دولتی و خصوصی باید ضمن توجیه و آموزش کارکنان خود به افرادی که قصد انتقال وجه از یک حساب به حساب دیگر در بانک دیگر را دارند، سامانه ساتنا را معرفی کنند تا از این طریق وجه آنان در اسرع وقت به حساب موردنظرشان واریز شود. مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه روش‌های سنتی انتقال وجه از یک بانک به بانک دیگر شامل (انتقال فیزیکی پول، چک بانکی یا چک رمزدار) زمان بر، هزینه بر و مستلزم مراجعه به دو بانک و تردد شهری است از شهروندان خواست هنگام انتقال وجه از حسابشان به هر حساب دیگر در بانک دیگر از متصدیان باجه بانک‌ها بخواهند از طریق سامانه ساتنا این انتقال را انجام دهند.
وی تصریح کرد: انتقال وجه با سامانه ساتنا کاملا رایگان است و با این سامانه در مدت حدود نیم ساعت وجه آنها به حساب موردنظر واریز خواهد شد.
شریفی دریافت هرگونه کارمزد هنگام ارائه خدمات ساتنا را غیرقانونی خواند و از مشتریان بانک‌ها خواست هرگونه تخلف بانک‌ها را برای پیگیری، به اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی یا اداره نظارت این بانک اطلاع دهند.
لازم به ذکر است که بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به همه بانک‌های کشور اعلام کرد: راه‌های قدیمی و هزینه بر مثل چک رمزدار و چک بین بانکی را کنار بگذارند و برای انتقال پول مشتریان از بانکی به بانک دیگر، از شیوه ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) استفاده کنند.

تعامل سازنده بین بانک مرکزی و وزارت ICT وجود ندارد
مهران شریفی مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی بانک مرکزی معتقد است یکی از تنگناهای توسعه بانکداری الکترونیک همچنان بسترهای مخابراتی است. به طوری که برای داشتن یک وضعیت ایده‌آل و با کیفیت به طور متوسط ظرفیت‌های مخابراتی بانکی باید چهار برابر ظرفیت فعلی شود.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، مهران شریفی اظهار کرد: اگر بخواهیم بانکداری الکترونیک در جامعه نهادینه شود، دستگاه‌های دولتی باید در استفاده از خدمات الکترونیک پیش‌قدم باشند در حالی که این گونه نیست.
وی درباره اتاق پایاپای الکترونیک و زمان عملیاتی شدن آن با بیان اینکه مقررات اتاق پایاپای الکترونیک تدوین شده و به زودی ابلاغ خواهد شد، گفت: «این مقررات به عملیات بین بانکی مربوط می‌شود که حاوی نحوه عملکرد بانک‌ها در این اتاق است و به لحاظ قانونی از دید مشتریان حکم واریز را دارد. نقش اتاق پایاپای انتقال وجوه بین بانکی است، اما یک ترمز در این میان وجود دارد؛ به این معنی که فرد متقاضی خواستار انتقال مقداری وجه از حساب خود به حساب فرد دیگری در بانک دیگر می‌شود این دستور انتقال از یک بانک به بانک دیگر به اتاق پایاپای وارد و نگهداری می‌شود. این ترمز همین جا است. بر اساس بخش‌نامه بانک مرکزی بانک‌ها همه این وجوه را پایاپای و نتیجه را به سانتا می‌فرستند. در این زمان حواله‌ها به مقصد رفته و در حساب مشتری بانک واریز می‌شود. بانک مرکزی در نظر دارد که این عملیات در چندین نوبت در روز انجام شود این روش برای تعداد زیاد و مبالغ کم قابل انجام است.»
شریفی درباره امضای الکترونیک خاطرنشان کرد: «امضای الکترونیک در واقع کلیدهایی است که به عنوان امضا به مشتری داده می‌شود که با آن وارد سایت و شناسایی صورت می‌گیرد سپس آن کلید طی پروسه‌ای تایید می‌شود و مشخص می‌شود که این کلید به چه کسی تعلق دارد. بحث امنیت در اینجا بسیار مهم است که اگر بانک‌ها از اطلاعات مورد نیاز بک آپ داشته باشند، زیرساخت‌ها قادر هستند سرویس به طور دایم به مشتری داده شود.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا بانک مرکزی متولی امنیت است؟ گفت: «در درجه اول بانک‌ها مسوول امنیت سیستم‌ها و اطلاعاتشان هستند. بانک مرکزی صرفا می‌تواند نظارت داشته باشد که آیا آنها استانداردهای مربوط به نگهداری اطلاعات و زیرساخت‌های امنیتی را رعایت می‌کنند یا خیر.»
وی درخصوص اینکه استاندارد‌های امنیتی در بانک مرکزی بر اساس چه معیارهایی تدوین می‌شود؟ اظهار کرد: «معمولا از استانداردهای بین‌المللی استفاده می‌کنیم.»
وی با اشاره به الزامات خاص برای امضاهای الکترونیک گفت: «این مساله برای مشتری مهم است که احساس کند این سرویس برایش امن است امضا آنقدر اهمیتش بالا است که مشتری با خیال راحت از آن استفاده می‌کند و امکان سوءاستفاده از آن وجود ندارد.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا زیر ساخت‌های فعلی برای ارائه خدمات نسبتا مطلوب بانکداری الکترونیک کافی هستند؟ با ارائه پاسخ منفی یادآور شد: «یکی از تنگناها همچنان بستر مخابراتی است. این مساله به عنوان یک ضرورت مطرح است که بستر مخابراتی بسیار باکیفیت‌تر نسبت به الان کار کند. خلاصه اینکه برای آنکه به یک وضعیت ایده‌آل و با کیفیت برسیم به طور متوسط ظرفیت‌های مخابراتی بانکی باید چهار برابر ظرفیت فعلی شود.
وی درباره تعامل بانک مرکزی با وزارت ارتباطات گفت: «تعامل سازنده‌ای وجود ندارد، وزارت ارتباطات کلی خطوط دایر کرده و در اختیار سیستم بانکی قرار داده است، اما آن کیفیتی را که برای سرویس‌های بانکی نیاز است، ندارد.»
وی مقاومت دولتی‌ها را یکی دیگر از موانع توسعه بانکداری الکترونیک دانست و افزود: «اتفاقی که باید بیفتد این است که اگر بخواهیم بانکداری الکترونیک در جامعه نهادینه شود، دستگاه‌های دولتی باید در استفاده از خدمات الکترونیک پیش قدم باشند؛ در حالی که این گونه نیست. یکی از بندهای آیین‌نامه ابلاغی درسال گذشته، دستگاه‌های دولتی را به استفاده از خدمات الکترونیک ملزم کرده است؛ در حالی که در این زمینه بسیار کم کار شده است و دستگاه‌های وزارتخانه‌ها به استفاده از روش‌های الکترونیک جدید آشنا نیستند.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا تعامل یا نشست‌هایی هم با مسوولان دولتی درباره افزایش استقبال دستگاه‌های دولتی از بانکداری الکترونیک انجام شده است، تصریح کرد: «بانک مرکزی در این زمینه با وزارتخانه‌ها جلسات نداشته است؛ اما از بانک‌ها خواسته است که برای مشتریان عمده به ویژه دولتی‌ها که حجم پرداخت‌های بالایی دارند همایش و سمینار برگزار کند.»
وی درباره اینکه آیا با گسترش بانکداری الکترونیک میزان صدور دسته چک کاهش یافته است، گفت: «خیر اما تعداد چک‌هایی که وارد اتاق پایاپای می‌شود، کاهش پیدا کرده است؛ برای نمونه ایران چک‌ها را می‌توان مثال زد. این چک‌ها در عملیات بین بانکی وارد اتاق پایاپای می‌شد از زمانی که ایران‌چک بانک حذف شد و ایران چک‌های بانک مرکزی وارد بازار شد، ایران چک‌ها دیگر به اتاق پایاپای نمی‌روند.»
وی با اشاره به اینکه در آیین‌نامه نظام بانکداری الکترونیک آمده بود که پرداخت قبوض باید از طریق الکترونیک انجام شود، گفت: «در عمل میزان پرداخت قبوض از طریق الکترونیک افزایش بسیاری یافته، اما هنوز عمده مردم با مراجعه به شعب قبوض خود را پرداخت می‌کنند.
وی در پاسخ به این سوال که اصناف تاچه میزان پرداخت‌های خود را به صورت الکترونیک انجام می‌دهند، گفت: «این مساله همان بحث کارت و pos است. اصناف خیلی این قضیه را جدی نگرفتند؛ اما بانک‌ها کار خود را انجام دادند و هم‌اکنون بیش از 700‌هزار دستگاه pos وجود دارد، اما مردم ترجیح می‌دهند از ATM اسکناس بگیرند و خرید کنند. برای همین 60میلیون کارت صادر شده به سوی ATM می‌رود و کمتر روی pos می‌رود، برای اینکه مردم به استفاده از pos‌ها تشویق شوند باید اقدامات انگیزشی ایجاد شود و آنچه که بانک مرکزی به بانک‌ها توصیه کرده دو کار است یکی انجام قرعه‌کشی و اهدای جوایز به استفاده‌کنندگان از کارت و posها و دیگری اینکه کارت اعتباری صادر کنند که در آیین‌نامه هم قید شده است. این اقدام در دولت هم تصوب شده و بانک‌ها در سال جاری ملزم شده‌اند تا کارت اعتباری صادر کنند، سقف آن نیز 600‌هزار تومان برای هر کارت است و با آن می‌توان از طریق pos خرید کرد و در ATM کارآیی ندارد. اگر مشتری طی دوره یک ماهه وجه را به بانک پرداخت کند قرض‌الحسنه است و کارمزد ندارد، اما پس از آن 30درصد جریمه از فرد دریافت می‌شود. به هر حال برای بانک در درازمدت سود خواهد داشت چون تقاضا برای اسکناس کم می‌شود و دیگر نیازی نیست که افراد تمام پول خود را از بانک خارج کنند.
شریفی با اشاره به سرنوشت کیف الکترونیکی خاطرنشان کرد: «کیف پول الکترونیکی در واقع نوعی کارت است که فرد پول را از حساب خود برداشت وروی کارت شارژ می‌کند و آن مبلغ را می‌تواند در pos خرج کند معمولا این را در دنیا برای کرایه‌های حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنند. از آنجا که استارت آن باید در حمل‌ونقل عمومی باشد با شهرداری استارت آن را زده‌ایم و شهرداری دارد این پروژه را راه‌اندازی می‌کند. انتقال کارت به کارت را نیز در فضای اینترنت در سال جاری پیگیری می‌کنیم تا بتوان در فضای اینترنت پول را از یک بانک به بانک دیگر از طریق کارت حواله کرد. نکته اینکه همه کارت‌ها حقیقی است و حقوقی نیست.»



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » کهکشان ( یکشنبه 89/4/13 :: ساعت 9:24 عصر )

»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

عملکرد کلیدهای F در ویندوز xp
با Safe Mode چگونه می توان مشکلات ویندوز را برطرف کرد؟
بهترین حالت Safe Mode
سلام کار دکمه scroll lock بر روی صفحه کی بورد چیست ؟
کلیدهای Insert ، Pause/break . Scroll lock در کیبورد چه کاربردی
ضرورت Disk Defragmentation و Disk Cleanup در ویندوز به زبان ساده
شنود موبایل چگونه انجام می‎شود؟ + روش‎های مقابله
اجرای برنامه ها در یک فضای مجزا در حافظه
اجباری کردن پسورد برای ویندوز 98 همانند ویندوز XP
تهیه ی نسخه ی پشتیبان از رجیستری و تعمیر رجیستری آسیب دیده :
مشاهده ی تغییرات ایجاد شده در رجیستری
[عناوین آرشیوشده]


موس[65] . عکس متحرک[18] . آموزش[15] . جزوه[14] . گردنبند[14] . کوتاه[13] . جمع[13] . درس[13] . بندی[13] . کنکور[12] . مجموعه[11] . پایه[11] . دانلود[11] . از[10] . دی[9] . تا[9] . زبان[9] . طرح[8] . سیستم[7] . لینک[7] . همراه[7] . نکات[6] . های[6] . و[6] . نرم[6] . سیسنم عامل[6] . طلایی[6] . پروژه[6] . به[6] . ایمیل[6] . با[5] . انگشتر[5] . رشته[5] . دار[5] . دروس[5] . حافظه[5] . Pro[5] . طراحی[5] . سخت افزار[5] . ریاضی[5] . ساعت[5] . مدل[5] . کامل[5] . ها[4] . که[4] . مرواریدی[4] . می[4] . زنجیر[4] . سفید[4] . سنگ[4] . سی[4] . عربی[4] . صوتی[4] . عامل[4] . فروهر[4] . آن[4] . است[4] . افزار[4] . استیل[4] . حفاظت[4] . انسانی[4] . ای[4] . برای[4] . بسته[4] . پذیرش[4] . تجربی[4] . پرورش[3] . تبدیل[3] . پیشرفته[3] . تحصیلی[3] . تخصصی[3] . بسیار[3] . بصورت[3] . بانک[3] . ایجاد[3] . آموزشی[3] . انگلیسی[3] . اینترنت[3] . ایرانی[3] . دستبند[3] . در[3] . راهنمای[3] . را[3] . حرفه[3] . چشم[3] . استفاده[3] . اصلی[3] . استاد[3] . ادبیات[3] . Vector[3] . dunlex[3] . فشرده[3] . فارسی[3] . عمومی[3] . فیزیک[3] . فیلم[3] . سایت[3] . مدال[3] . نگین[3] . مقاله[3] . منزل[3] . مردانه[3] . لینوکس[3] . مارکتینگ[3] . قارچ[3] . قهوه[3] . کامل[3] . گل[3] . کامپیوتر[3] . نوشتن keylogger نرم‌افزاری در مقاله keylogger ابزاری برا[3] . کارآفرینی[3] . یکدیگر[2] . یا[2] . کاملWebsiteExtractor10.0[2] . وکتور[2] . کاربردهای توکن های هوشمند USB[2] . کارشناسی[2] . کپی[2] . نور[2] . وب[2] . وی[2] . ویروس[2] . ویژوال[2] . هاست[2] . کشف[2] . کلیک[2] . گوشواره[2] . که[2] . کهربا[2] . کتاب[2] . کسب[2] . قیراطی[2] . فایلهاFolder[2] . گرم[2] . گزینه[2] . فروشگاه[2] . مارک[2] . متولدین[2] . محافظت[2] . محافظت در مقابل خطرات ایمیل (?)[2] . مدیریت[2] . مشکی[2] . نقره[2] . مگابایت[2] . مفاهیم امنیت شبکه[2] . مقالات[2] . نبرد فیلترها و تولیدکنندگان اسپم (?)[2] . تحصیل[2] . رمضانRamadan[2] . سوالات[2] . سرویس[2] . سیاه[2] . شبکه‌های بی‌سیم، کاربردها، مزایا و ابعاد تکنولوژی شبکه‌های ب[2] . شخصیHistory[2] . شفا[2] . قابلیت[2] . فناوری هک مغز چقدر واقعی است؟ آیا ایده کریس نولان به حقیقت[2] . قدرتمندترین[2] . قرآن[2] . فرمتهای[2] . صوتیFox[2] . ضدویروس[2] . سازفایل[2] . طلا[2] . Downloader[2] . IEC[2] . Killer[2] . Learning[2] . Lock[2] . Bluetooth File Transfer OBEX FTP v1.20 : انتقال فایل ها از طریق[2] . BVL[2] . C[2] . CD[2] . Converter[2] . Desktop[2] . Illustration[2] . 10 ویژگی برتر ویندوز 7[2] . 6.2.1[2] . 7.4[2] . AnyReader3.0[2] . Audio[2] . Windows XP Pro SP2 64Bit ویندوز ایکس پی بر روی هسته ویندوز ان[2] . Settings[2] . The[2] . RapidShare[2] . WinZip[2] . zoppini[2] . آویز[2] . آویزی[2] . آیا روشن گذاشتن طولانی مدت کامپیوتر درست است؟[2] . ارشد[2] . ازرپیدشیر[2] . اسپرت[2] . ارتباط با شبکه های مجازی Twitter با نرم افزار Mobileways Gravity[2] . انتخاب[2] . استاندارد[2] . حریم[2] . حلقه[2] . توانیر[2] . جدیدترین نسخه از معروف ترین مترجم دنیا Babylon Pro v8.0.0 r29[2] . تصویر[2] . جامع[2] . تعمیر سیستم با System Restore[2] . توسط[2] . تولد[2] . تولید[2] . راز[2] . رج[2] . رمزگذاری[2] . روش های معمول حمله به کامپیوترها[2] . دانلودوبسایت[2] . دانلودآسان[2] . خش[2] . اولین دیکشنری رایانه و اینترنت ایران NSCID v2.0[2] . اطلاعات[2] . ببر[2] . بخش[2] . باعث[2] . بررسی حرفه ای 91 NOKIA N[2] . برق[2] . برنامه[2] . بلدرچین[2] . بانک[2] . تبتی[2] . بهترین[2] . بهترین حالت Safe Mode . بهره . بهینه سازی سیستم با Auslogics BoostSpeed 4.5.14.2651 . بیسیک . بیسیک،می . بیش از 50 نوع از کلید های میانبر در ویندوز XP . بیمار . بین . بیومتریک و تجهیزات مربوطه- بخش اول . بیومتریک و تجهیزات مربوطه- بخش دوم . پابند . پاسخ . پاسخ درست به پیام های خطای ویندوز 7 . پانزده مورد از اولین‌‌‌‌‌های اینترنت! خلاقیت اینترنت را به . پایگاه 2000 دو هزار مقاله در موضوع کامپیوتر و نرم افزارهای مختلف . پایگاه 2000 دو هزار مقاله رایانه ای و نرم افزار . پر کنید با انجام این مرحله رمز شما خواهد شد: Al1r37a9 . پردازنده ها . پرسپولیس . پرطرفدارترین . پرهیزگار . پروتکل . پروتکل های انتقال فایل امن در این مقاله برای شما بطور مخ . پروسسورهای امن پاشنه آشیل شاید تا کنون نام Buffer Overflow . پست . پشت‌پرده همکاری مایکروسافت و فیس‌بوک مدت‌های طولانی جستجو فقط . پنجره آسیب پذیری، دلیلی برای هک شدن . پنهان کردن شاخه ها . پهن . پیام . پیامهایش . تجوید . تبدیل FLAV FLV به AVI با FLAV FLV to AVI Converter v2.58.16 . تبدیل کامپیوتر به تلفن و فکس با نرم افزار PC Telephone 6.0 . تبلیغات . تبلیغاتی . تجربه متفاوت در وبگردی با Flock 2.0 Social Browser . پکیج . پکیج استثنایی کتابخانه الکترونیک 1 » پایان دوران » بزرگترین . پکیج طلایی نرم افزاری 2010 . تاثیرات SMS در روابط اجتماعی . تایپ . تبادل . تر:قطر . ترافیک بیشتری بدست آورید ! . ترتیل . ترشی . ترفند های رجیستری . ترفند های رجیستری (بخش اول) . ترفند های مرورگر کروم همان طور که در مقاله "آموزش گوگل کر . ترفند های ویندوز سرعت اینترنت خود را این بار واقعأ بالا ببرید . ترفند های ویندوز تبدیل F32 به NTFS و برعکس 1- در ویندوز XP . ترفند های ویندوز (بخش اول) . ترفند های ویندوز (بخش پنجم) . ترفند های ویندوز (بخش چهارم) . ترفند های ویندوز (بخش دوم) . ترفند های ویندوز (بخش سوم) . ترفند های ویندوز (بخش ششم) . ترفندهای فروش محصولات دیجیتالی . ترمیم خراشیدگی های دیسک اگر کامپیوتر شما بخاطر خراشیدگی هایی . تروا . ترین . ترکی . بانکداری . بهبود قابلیت های امنیتی IE توسط Windows XP SP2 با سرویس . برای راه اندازی یک سایت بر روی اینترنت چقدر باید هزینه کنیم؟ . برتری موبایل بر کامپیوتر تا دوسال دیگر . برچسب‌های . برد اصلی ( MotherBoard ) چیست؟ . بررسی ابزارهای کنترل از راه دور مایکروسافت . بلده . بلند . بلورین . بمراتب . بمنظور .
 

>> بازدید امروز: 2
>> بازدید دیروز: 294
>> مجموع بازدیدها: 657769
» درباره من «

مجموعه مقالات رایانه MOGHALAT COMPUTER

.::مرجع کد آهنگ::.

.::دریافت کد موزیک::.



» پیوندهای روزانه «

دستگاه صافکار جادویی
خاوران شاپ - khavaranshop
فروشگاه اینترنتی ساعت دیواری
فروشگاه اینترنتی توشاپ
بچه مارکت
فروشگاه اینترنتی لیز شاپ
فروشگاه صاحب قران
فروشگاه اینترنتی دکه ایرانی
هالیوود شاپ [1]
سی شاپ
ژورنال لباس، لباس شب، سارافون، حاملگی [5]
محبوب ترین نرم افزارها [1]
وبلاگ مذهبی [129]
هادرباد شناسی [89]
ورود پسرا ممنوع [238]
[آرشیو(16)]

» آرشیو مطالب «
مادربرد
تعریف ماشین تورینگ و مقایسه آن با ماشینهای واقعی
ناپدید شدن درایوها
وظایف سیستم عامل
اینترنت
عکس
حافظه مجازی
حافظه اصلی رایانه
قلم های دیجیتالی
تلفن همراه، قاتل زنبور عسل
اینترنت میان سیاره ای
وسایل جانبی رایانه
سخت افزار
هوش مصنوعی
ویروس
خطای مودم
بازی
کد برای زیبایی وب
هک
آنتی ویروس
کلیپ موبایل
عکس فانتزی
عکس
عکس از المپیک
بلوتوث
سیستم عامل
ترفندها
جستجوگرها
جوک و اس ام اس
برنامه نویسی
نر م افزار
عکس فانتزی دختر
شبکه
مقاله1
مقاله 2
جالب و خواندنی
هشدارها از
جالب و خواندنی
کوتاه ومفید
مقالات مفید
چیستان
اجرا تئاتر شمس پرنده
+ عکس بازیگر هدیه تهرانی
عکس های حمید گودرزی
عکس های بهنوش بختیاری
عکس های بهنوش بختیاری 1
آبان 1387
مهر 1387
شهریور 1387
مرداد 1387
دی 1387
آذر 1387
بهمن 1387
خرداد 1387
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
فروشگاه
فروشگاه برای شما
یوزر پسورد جدید آنتی ویروس nod32 آ
عکس متحرک
دانلود بازی و نرم افزار
نرمافزارهای جاسوسی و مقابله با آنها
فروشگاه نرم افزارهای تخصصی و گرافیکی
فروشگاه نرم افزارهای تخصصی و آموزش نرم افزارهای تخصصی
فروشگاه نرم افزارهای تخصصی و آموزش نرم افزارهای تخصصی
فروشگاه نرم افزارهای تخصصی و گرافیکی
فروشگاه نرم افزارهای تخصصی
فروشگاه نرم افزارهای گرافیکی
فروشگاه نرم افزارهای موبایل سونی اریکسون و نوکیا و موتورولا
شبکه
چکلیست کشف نفوذ در سیستمعامل Windows NT
محافظت در مقابل خطرات ایمیل
قابلیتهای نرمافزارهای ضدویروس
محافظت در مقابل خطرات ایمیل (?)
طرز کار برنامه های ضد ویروس
نبرد فیلترها و تولیدکنندگان اسپم (?)
ویروس و ضدویروس
دانلود قدرتمندترین نرم افزار فشرده سازفایل WinZip Pro 12.1
پی CD خش دار Rescue AnyReader3.0
تبدیل فرمتهای صوتیFox Audio Converter 7.4
تصویر وکتور رمضانRamadan Vector Illustration
دانلودآسان ازرپیدشیر RapidShare Downloader
رمزگذاری و حفاظت از فایلهاFolder Lock 6.2.1
دانلودوبسایت بصورت کاملWebsiteExtractor10.0
حفاظت از حریم شخصیHistory Killer Pro 4.1.1
حذف بدون بازگشت فایلDigitByte File Deleter
فیلم برداری از محیط ویندوز BB FlashBack Pro
ناظر اعمال کامپیوتر SpyBoss KeyLogger PRO 4
بریدن قسمتی از فیلم Xilisoft Video Cutter
دانلود صفحات وبMetaProducts Offline Explorer
بازیابی داده Power Data Recovery v4.1.2
چک لیست کشف نفوذ در سیستم عامل Windows NT
تبدیل متن فینگیلیشی به فارسی En2Fa Translator
محاسبه سرعت وحجم مصرفی اینترنت BWMeter 4.3.5
مجموعه ارزشمند بسم الله - خطاطی280 - p1 - p2 - p3
نرم افزار eXPert PDF Professional Edition 6.20
آنتی ویروس Avira AntiVir Premium Security Suite 10.0.0.13
Kaspersky Internet Security 2010
آپدیت آفلاین آنتی ویروس Kaspersky نسخه ی 2010
نرم افزار eXPert PDF Professional Edition 6.20
آنتی ویروس Avira AntiVir Premium Security Suite 10.0.0.13
آنتی ویروس کسپراسکی - Kaspersky Anti-Virus 2010 و Internet Secu
Kaspersky Internet Security 2010
آپدیت آفلاین آنتی ویروس Kaspersky نسخه ی 2010
نرمافزارهای جاسوسی و مقابله با آنها (?)
ترفند افزایش سرعت اینترنت واستفاده از حداکثر پهنای باند اینترنت
Kaspersky Internet Security 2010
نبرد فیلترها و تولیدکنندگان اسپم
پنجره آسیب پذیری، دلیلی برای هک شدن
مفاهیم امنیت شبکه
حملات پیشرفته تر
چگونه با اسپم مقابله کنیم؟
حمله به برنامه های وبی
پروسسورهای امن
کلیدها در رمزنگاری
Cross-Site ing
رمزنگاری
مقدمه ای بر IPSec
حمله به برنامه های وبی
مفاهیم امنیت شبکه
مقدمه ای بر شبکه خصوصی مجازی (VPN)
مقدمه ای بر تشخیص نفوذ (Intrusion Detection
طرز کار برنامه های ضد ویروس
امنیت در پایگاههای داده ای - بخش اول
مقدمه ای بر فایروال
بیومتریک و تجهیزات مربوطه- بخش دوم
بیومتریک و تجهیزات مربوطه- بخش اول
امنیت تجهیزات شبکه
AAA (Authentication, Authorization and Accounting
کیفیت کارت گرافیکی خودتان را بالا ببرید
مونتاژ یک کامپیوتر(مادربرد و CPU)
روشن کردن گوشی های سونی اریکسون با باتری خالی
تست عشق و دوستی
ویندوز 7 - ویندوزی که قابل بحث نیست
ضد ویروس جهانی KasperSky
کپی کردن هارد به هارد اطلاعات
قابلیت آزاردهنده را حذف کنید Program Compatibility
Spyware Doctor with Antivirus 2010 7.0.0.513
چگونه مقالات word را به صورت pdf ذخیره کنیم؟
Cloudy With A Chance Of Meatballs (2009
مدیریت بر سیستم از راه دور با ویژگی های برتر توسط TeamViewer 5.0
Nitro Racers Portable
جدیدترین کلیدهای فعال سازی آنتی ویروس Kaspersky برای همه ی ورژن
جدیدترین Password و User Name های آنتی ویروس Nod32 برای آپدیت
Stellar Phoenix windows Data Recovery v4.1.0.1
شماره گیری خودکار خطوط مختلف ، برای اتصال به اینترنت در XP
بالا بردن سرعت دانلود در اینترنت اکسپلورر
سرعت اینترنت خود را این بار واقعأ بالا ببرید
تاثیر کامپیوتر و اینترنت بر کودکان و نوجوانان
گذاشتن عکس پشت نوار ابزار Explorer
تمیزکاری داخل کامپیوتر
طالع بینی افراد از روی کارت سوختشان
هنگامی که گوشی خیس می شود چه باید کرد؟
آهنگ فوق العاده زیبای محسن چاوشی با نام شادابی
کلیدهای کاربردی برای کار در محیط اینترنت
مجموعه زنگ موبایل
ترفند کدهای مخفی گوشی های چینی
آموزش فعال نمودن ClearType در Windows Mobile 6 از بخش ترفند ها
تماس اضطراری در شرایط اضطراری به وسیله موبایل
ترفند فعال کردن رادیو بدون هدست در گوشی های نوکیا
ترفند پیداکردن فایل گم شده در موبایل
ترفند فیلم برداری با دوربین تماس تصویری
ترفند مشاهده اشعه مادون قرمز با دوربین گوشی
افزایش صدای سامسونگ E250
فهمیدن میزان ساعت کارکرد گوشی های نوکیا سری 60
کوکیها و مسائل امنیتی
Windows XP Service Pack 2
حمله به نشست[
انتخاب و محافظت از کلمات عبور
بستن درگاه ها بدون استفاده از حفاظ
شبکه های بیسیم، کاربردها، مزایا و ابعاد
بهبود قابلیت های امنیتی IE توسط Windows XP SP2
کرمهای اینترنتی مفید
شبکه های محلی بیسیم
کرمهای اینترنتی مفید
10 نکته برای حفظ امنیت
روشهای معمول حمله به کامپیوترها
روشهای معمول حمله به کامپیوترها
Keylogger ابزاری برای جاسوسی
روش های معمول حمله به کامپیوترها
روش های معمول حمله به کامپیوترها
عناصر فعال شبکههای محلی بیسیم
رمزنگاری در پروتکلهای انتقال
نوشتن keylogger نرمافزاری
پروتکل های انتقال فایل امن
سرویسهای امنیتی WEP - Authentication در قسمت قبل به معرفی پروتکل
سرویسهای امنیتی 802.11b – Privacy و Integrity
کاربرد پراکسی در امنیت شبکه
اولین اتصال یک کامپیوتر به اینترنت
ضعفهای اولیهی امنیتی WEP
اولین اتصال یک کامپیوتر به اینترنت
10 نکته برای حفظ امنیت کودکان در اینترنت
اولین اتصال یک کامپیوتر به اینترنت
خطرها، حملات و ملزومات امنیتی (بخش اول
ارتباط ربایی
راهنمای والدین با توجه به رده سنی کودکان
دفاع علیه حملات Smurf یا Fraggle
عدم پذیرش سرویس
معاملات اینترنتی امن، واقعاً امن هستند؟
رویدادهای امنیتی و اقدامات لازم در برخورد با آنها (Incident Hand
طراحی و پیاده سازی زبان های برنامه نویسی جلسه اول
دانلود جزوه مهندسی نرم افزار
همه چیز درباره مادربورد ( Motherboard ) ، نحوه انتخاب و خرید
دیسک سخت جدید با ظرفیت 500 گیگابایت
پاسخ به یک سوال و چند نکته مهم
پردازنده های دو هسته ای ( Dual – Core
XBOX 360 وارد می شود
توییتر در IE
کوتاه اما خواندنی در مورد twitter
سازمان گزارشگران بدون‌مرز؛ ایران جزو 12 دشمن اینترنت‌
با کرم بلستر بیشتر آشنا شویم
ارسال پیام ساختگی با Fake Messages v0.75.5 نوکیا
کتاب تفسیر نمونه
مشاهده کلیپ های یوتوب با MobiTubia v1.85
نرم افزار مترو تهران Tehran Metro v1.0
بازی بیلیارد فوق العاده Midnight Pool 2 به صورت جاوا
اندازه گیری سلامتی با موبایل Health Calculator 1.1
کتاب رمان یلدا - م.مودب پور
دانلود 3herosoft Mobile Video Convertor
کتاب دنیای بی جواب - مهندس امیر صالحی مقدم
filesee 6.6 مدیریت و نمایش فایل ها (
تبدیل گوشی موبایل به وب کم با SmartCam v1.3
نوشتن متن در هنگام مکالمه Smartphoneware Best Call Notes v1.0
برج مراقبت کامپیوتر SysResources Manager v10.3
کتاب مدیریت زمان (هدف) - دکتر دیوید لوویس
هک موبایل از طریق بلوتوث با MagicBlueHack جاوا
Bluetooth File Transfer OBEX FTP v1.20 : انتقال فایل ها از طریق
ارتباط با شبکه های مجازی Twitter با نرم افزار Mobileways Gravity
قدرتمندترین نرم افزار مترجم متن با LEC Power Translator Pro v12
اولین دیکشنری رایانه و اینترنت ایران NSCID v2.0
جدیدترین نسخه از معروف ترین مترجم دنیا Babylon Pro v8.0.0 r29
Google Toolbar for IE 4.0.1019.2378
تبدیل کامپیوتر به تلفن و فکس با نرم افزار PC Telephone 6.0
بهینه سازی سیستم با Auslogics BoostSpeed 4.5.14.265
Bluetooth File Transfer OBEX FTP v1.20 : انتقال فایل ها از طریق
ارتباط با شبکه های مجازی Twitter با نرم افزار Mobileways Gravity
قدرتمندترین نرم افزار مترجم متن با LEC Power Translator Pro v12
اولین دیکشنری رایانه و اینترنت ایران NSCID v2.0
جدیدترین نسخه از معروف ترین مترجم دنیا Babylon Pro v8.0.0 r29
Google Toolbar for IE 4.0.1019.2378
مدیریت کامل ویندوز ویستا با Yamicsoft Vista Manager v3.0.5
بازی فوق العاده جذاب و مهیج Hero of Sparta
تجربه متفاوت در وبگردی با Flock 2.0 Social Browser
ShopFactory Gold v7.5.6.8275 نرم افزاری قدرتمند در زمینه ساخت و
Watermark Master v2.2.8 نرم افزاری قدرتمند در زمینه watermark نم
Vista Codec Package 5.05 مجموعه ای کامل از Codec های مورد نیاز و
Sonne Flash Decompiler v5.0.2.0069 ابزاری برای تجزیه فایل های فل
ابزار دانلود از سایت راپیدشیر RapGet 1.41 + SSL Library
بدیل FLAV FLV به AVI با FLAV FLV to AVI Converter v2.58.16
کپی رایت لوح های فشرده با Oront Burning Kit 2 Premium v2.6.2
مدیریت بر درایورهای سخت افزاری با Driver Genius Professional Edi
کاهش حجم و بهینه سازی فلش ها با Flash Optimizer v2.0.1.340
افزایش سرعت اینترنت با Ashampoo Internet Accelerator v2.10
آدرسهای اینترنت تا سال 2011 تمام میشود؟
یستمعامل Windows vista اسیب پذیز تر از windows 2000
پردازنده ها
مایکروسافت ? 9?اصلاحیه برای حفرههای ویندوز منتشر کرد
بررسی سیستم عامل Windows Server 2003
سی گیت حافظه اس.اس.دی، 2ترابایتی تولید کرد
نگرانی اروپائیها از نقض حریم خصوصی در اینترنت
اپل در ابتدای راه هک شد
تفاوت Spam و Worm و Trojan
ویندوز Se7en: محصول 2010 مایکروسافت
آرشیو لینک ها دوستان
شعر های روز مادر و شعر برای مادر
آرشیو لینک ها دوستان
آذر 89
مرداد 89
تیر 89
خرداد 89
دی 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
اردیبهشت 91

» لوگوی وبلاگ «


» لینک دوستان «
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
سایت تبیان
هادرباد شناسی
خورشید پنهان
قلمدون
سکوت ابدی
ماهساچ
بهارانه
بهارانه
*تنهایی من*
تخت جمشید
چانه
قران
پوشاک مردانه و زنانه، لباس های روز آقایان و خانم ها
کارواش خانگی همه کاره جت مینی
هسته گیر آلبالو
دستگاه بادکش طبی بدن رفع خستگی و حجامت
بامبو
سفارش پشت سفارش
نیاز روز
لوکس مارکت
خاوران
همه چی دونی
حمید رضا
روشنایی
بازارچه
آنلاین گلچین
دنیای آسان
آفتاب و مهتاب
شیپورچی
سیتی شاپ
5040 اینترنتی
دکه آنلاین
سایه روشن
راه روشن
فروشگاه مرکزی
گردش آنلاین
توس بازار
گردشگران
چرخ خیاطی
اشک شور
گنجدونی
MATIN 3DA
میرسالار
جغجغه‌
جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی
غیرت=عفت
برلیان
در اوج پرواز با احساس تو
اسیرعشق
||*^ــــ^*|| diafeh ||*^ــــ^ *||
کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب
بامیلو
بهانه
روانشناسی آیناز
از عین تا قاف
جبهه مقاومت وبیداری اسلامی
حس لطیف من
...برای تفکر
تنهایی افتاب
یادداشتها و برداشتها
شباهنگ
خنده بازار
Z.Z
یـــه گــــــرگـــــِ بــــــارون دیـــــــــــده
ویژه نامه همکاری ملی شمالشرق استان تهران
آقاسیدبااجازه...
ما تا آخرایستاده ایم
...
آموزش گام به گام رانندگی
سلام آقاجان - خرید و فروش محصولات کشاورزی و عطاری ها
عکس های زیبا و دیدنی از دنیای پرندگان
*دنیای جغرافیا*
asian
گیاهان دارویی
کوثر ولایت
روانشناسی زنان و مردان
مجموعه بیانات رهبر معظم
گوشی نوکیا 1110، خرید اینترنتی گوشی نوکیا 1110
کامپیوتر و لوازم جانبی و نرم افزار آموزش
پذیرش تحصیلی و منابع آزمون کارشناسی ارشد کلیه رشته ها
منابع آزمون کارشناسی ارشد کلیه رشته ها
مانتو عبایی طرح رنوس, مانتو عبایی نقره ای, مانتو عبایی مسی
ست سارافون ودامن شلواری نیلوف
فتو بلاگ
راه های و فواید و تاثیر و روحیه ... خدمتگذاری
هرچه می خواهد دل تنگت بگو
تبادل نظر
وای ندیدید شما ا!!!!!!!

چرا اینجوری؟
عمو همه چی دان
مقالات روان شناسی
کودکان استثنایی
دانلود - روان شناسی - نرم افزار - کد - مشاوره - بازی - اختلالات
پسوردهای آنتی ویروس
شناختی
روان شناسی کودکان استثنایی
مهدویت
وبلاگ گروهی ائمه اطهار
روان شناسی و اتیسم
کتابخانه دیجیتال روانشناسی
شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
جنبش قطره سرگشته
کتاب الکترونیکی
روان شناسی
عکس متحرک و انیمیشن حیوانات گیاهان کودکان بالن گوشی پرندگان
عوامل پیشرفت ، راه‌های پیشرفت و موانع پیشرفت چیست ؟
طوفان در پرانتز
خدمات اینترنتی و حراج نرم افزار
نرم افزارهای تخصصی و موبایل و نرم افزارهای آموزشی تخصصی و موبایل
عطر و ادکلن، لوازم آرایشی بهداشتی،لاغری
لوازم آرایشی و بهداشتی و ادکلن
پارس دانلود
هر چی که بخواهی هست
اختلالات و مشکلات جنسی
عکس لود
همه چی هست؟!!!!
@@عکس جدید بازیگران و پیامک جدید@@
فروشگاه کتب روانشناسی، اسلامی، ایران شناسی وسیستم عامل
لوازم خانگی و اثاثیه منزل و لوازم آشپزی
کتاب، مهندسی، روانشناسی، مدیریت، اقتصاد، لغتنامه، شعر، داستان
نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری، انبارداری،
لوازم بهداشتی آرایشی،عطر ، آدکلن ، لوازم لاغری و کرم
نرم افزارهای، بازی، سرگرمی،حادثه ای، اتومبیلرانی،فکری، ورزشی
نرم افزار، آموزشی ورزشی، هنری، بانوان، کودکان، درسی، دانشگاهی
فروشگاه نرم افزارهای نوکیاو موتورلا و سونی اریکسون و سامسونگ
فروشگاه نرم افزارهای گرافیکی و سرگرمی و بازی
نرم افزارهای میکس مونتاژ و آموزشی میکس مونتاژ
پوشاک & تی شرت دخترانه پسرانه استین کوتاه و بلند & ژاکت
نرم افزار و دانلود و پیامک
سکوت نیمه شب
کوچک های بزرگ
وبلاگی مخصوص نسل سومی ها
دختر و پسر ها لطفاً وارد نشند
سریال افسانه جومونگ
چگونه خدمتگذار خوبی باشیم
عکاسخانه
چی داری؟ عکس ....
مشکلات زندگی جنسی آیا در زندگیتان ؟؟؟؟
پیچیدگی سکوت
متفاوت
«بازتاب اخبار روز، تحلیل و تفسیر اخبار» اخبار سبز بدون محدودیت
اس ام اس و مطالب طنز و عکس‏های متحرک
خدای که به ما لبخند میزند
درس درس درس
کوثر
مشاوره
حسن
نرم افزارهای مالی، اداری حسابداری و انبارداری
مقالات مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی
دلمه پیچ, دستگاه دلمه پیچ Dolmer
بسته بزرگ اشتغال زایی و کسب درآمد
هسته گیر آلبالو
قالب بستنی ساز کودک
منابع آزمون کارشناسی ارشد کلیه رشته ها
سوالات کارشناسی ارشد 91 , 92
آرایشگری و زیبایی و بهداشت پوست
ღقلبــــــی بــه بلـــندای مــــــــــــــاهღ
روان شناسی
وب سایت شخصی یاسین گمرکی
رنگی ها در ورزش ها
FM پلیر فندکی اتومبیل
دنیای عکس های متحرک و انیمیشن
آموزش ساخت جعبه هدیه، آموزش گل سازی، گل بلندر
نمونه سوالات دروس پیش دانشگاهی و متوسطه کلیه رشته ها
شمع سازی و چشم های متحرک زیبا و فانتزی
پد ضد عرق Underarm shild
دیجی کالا
فروشگاه سی گل
قرآن آرامش جان
دیجی فروش
بیتوته
آموزش خیاطی و کاریکاتورهای ازدواج
دختر وروجک
هوای بارون دلم.....
جهادی
سرور
عاشقتم
دیجی بازار
شگفتی های قرآن کریم ...
رومیزی ترمه گل
به خوبی فکر کن
با یِ لبخند ملیح
سایت مشاوره بهترین تمبرهای جهان دکترسخنیdr.sokhani stamp
روان شناسی * 心理学 * psychology
farzad almasi
گل باغ آشنایی
سلام
بخور زار
♫♪زیبـــاے مُرداب ♪ ♫

» صفحات اختصاصی «

» لوگوی لینک دوستان «







» موسیقی وبلاگ «

» طراح قالب «